jueves, 22 de abril de 2010

Consideracions varies

Estem en un moment que la política està en hores baixes. Els nostres polítics no saben resoldre els problemes dels ciutadans. Transmeten poca o nul·la confiança i per això, i d’açò som culpables tots, els indecisos i els possibles vots en blancs i/o abstencions van en augment.

En tot cas és el Partit Popular qui està desenvolupant un discurs més coherent tant a ciutats importants com ara Gandia, (on les enquestes reflexen una possible majoria absoluta popular), com a la resta d’autonomies, així com al conjunt de la nació.

Però si be tant els que és dediquen a la política, com els que no, poden ser culpables en certa mida del mal estat de forma dels nostres polítics, més responsabilitat en dit afer té el govern.

En puc referir tant al central com al local, ambdós poden servir. La societat sol estendre el grau de desconfiança a la resta de partits polítics, assoles veient el que pot dur a terme un govern o la seua capacitat de gestió.

És dir, per al meu entendre, ara mateix les gestions obscures i poc definides d’un govern com el de Zapatero u Orengo, creen una imatge de polítics poc preparats, cosa que es traslladada a la resta de formacions polítiques.

De fet tant Orengo com Zapatero, son ja qualificats amb notes que voren el quatre, es a dir un suspens molt contundent. Estes notes donen fe de la llunyania del que els ciutadans demanen.

Quan en vaig interessar per la política, creia que era un món, on les grans frases, els grans mítings i on els constants comunicats de premsa eres el eix central de l’acció política d’un partit.

No és en absolut així. Possiblement el fet de viure més de prop la política municipal, en dona un sentit més de la política on el municipalisme és la ferramenta de treball quotidiana.

Crec que efectivament ací radica el problema dels polítics actuals. Zapatero ens diu que resoldrà els problemes del món, dels països emergents o subdesenvolupats, però és incapaç de dirigir el seu propi país, com si recorrin als problemes foranis, allargarà un seriós debat sobre el real estat de la nació.

No cal anar-se’n tant junt. Orengo dien que era un home de carrer, un home que treballava amb les persones, un home assabentat del que passa al dia a dia, del que passa a Gandia. Ens em equivocat.

Jo a Orengo no li veig xafar el carrer, no inicia iniciatives que demanen la gent de Gandia, no està ni molt menys al corrent del que pensa la gent. És un alcalde molt còmode, dels que està al despatx, el que quan hi ha algun compromís ineludible ix o acudeix al citat acte, però ni li veig als casals, a les seus de les associacions o simplement a peu de carrer, passejant.

Açò és contrari a la meua forma d’entendre la política. Esta per a mi és un instrument al servici de la població i té com última finalitat la de atendre a les persones.

Sé que queda molt be parlar de grans tramvies, espectacular ciutats esportives o de palaus de congressos que seran capaços de sostindres sobre el mar. ¿Però realment demanda açò la població, la gent de Gandia? Porte temps treballant en este sentit, perdent diners i temps però agraït amb el tracte de la gent. Noves Generacions del Partit Popular de Gandia, així com el PP local, encapçalat per Arturo Torró (el primer de tots que ens espenta a xafar el carrer), hem constatat que la gent demana altres coses. Són menys espectaculars però més útils, per a fer Gandia més pràctica.

I és que açò no són més que consideracions varies, opinables, però he de dir que després de molts anys treballant colze a colze amb la gent de Gandia, me he adonat que les grans voreres resten llocs d’aparcaments i la gent no pot aparcar gratis com abans, d’enfront de sa casa; que l’enllumenat no arriba a tots els barris per igual; que l’esport el que necessitava era tant sols unes xicotetes ajudes per a confeccionar unes plantilles dignes i per a que els joves de la ciutat pugen gaudir de l’esport i no grans ciutats esportives; i que les veïnes majors del grau que agafaven La Marina soles necessitaven un poc més de freqüència de pas i l’adquisició d’algun autobús nou que li porte a totes les parts, i no un tramvia que li deixe en RENFE i ja te les apanyaràs. Són consideracions varies que es podrien tindre en compte.

Alberto Moratal Sanz
Secretari General de les Noves Generacions del Partit Popular de Gandia