viernes, 5 de septiembre de 2008

El Govern Valencià tramita les ajudes de la renda d'emancipació amb major eficàcia que la mitjana espanyola

• El nou Decret d'Habitatge aprovat pel consell permet un millor repartiment de les ajudes econòmiques

• Soler lamenta que als joves socialistes només els moga l'interès de “fer punts” a favor d'un o altre candidat davant la crisi de lideratge que viu el seu partit. Per això els convida a deixar a un costat la crispació sistemàtica i a construir junts el futur dels joves de la nostra comarca.

4, sep,’08.- Víctor Soler, president de NNGG Gandia, davant les declaracions fetes públiques en roda de premsa per part de María José Salvador, diputada autonòmica del PSPV-PSOE, juntament amb Joves Socialistes de la Safor-Valldigna, ha afirmat que “el Govern Valencià està tramitant les ajudes de la renda bàsica d'emancipació amb major eficàcia que la mitjana espanyola. No existeix cap bloqueig ni boicot cap a aquesta ajuda i prova d'això és que la Generalitat ha resolt el 67% de les peticions presentades a la Comunitat respecte a aquesta ajuda, mentre que la mitjana a Espanya és del 49%”.


“I açò no només ho diem nosaltres –ha assegurat Soler- sinó també les pròpies dades que el Ministeri d'Habitatge va fer públics al tancament del mes de juny. Per això, no s'entén que el PSPV, juntament amb Joves Socialistes de la comarca, duga mesos argumentant que la Generalitat obstaculitza aquestes ajudes quan en realitat la Comunitat Valenciana està entre les autonomies espanyoles que més resolucions ha aprovat i entre les quals té un millor percentatge de sol•licituds tramitades”.

Soler ha destacat “el treball de la Generalitat en aquesta matèria, ja que en nostra Comunitat s'estan aprovant més de 700 subvencions de la renda bàsica d'emancipació cada mes. Així, entre gener i juliol, ja s'ha superat la xifra de 5.000 resolucions positives d'aquesta ajuda per a facilitar l'accés a un habitatge en lloguer als joves de les tres províncies de la nostra autonomia”.

“Amb aquestes dades en la mà i sabent que, segons l'últim balanç per comunitats autònomes publicat pel ministeri d'Habitatge, la nostra autonomia està entre les cinc primeres d'Espanya amb més resolucions positives emeses, podem afirmar amb total seguretat que el Govern Valencià està complint la seua funció i està donant una resposta adequada als ciutadans que sol•liciten aquesta ajuda a la Comunitat”.

Soler també ha reiterat que “el Govern Valencià ha complit en tot moment el conveni que va signar amb el Ministeri d'Habitatge per a la tramitació de la renda bàsica d'emancipació, posant a la disposició dels ciutadans les 17 finestretes úniques que existeixen a la Comunitat per a lliurar les sol•licituds d'aquesta ajuda i les 3 oficines de l'Agència Valenciana de Lloguer per a rebre assessorament personal”.

DECRET D'HABITATGE DEL CONSELL

D'altra banda, el nou Decret d'Habitatge aprovat divendres passat 6 de juny pel Consell permet un millor repartiment de les ajudes econòmiques a les famílies que adquireixen un habitatge protegit, a través d'un sistema acumulatiu d'ajudes amb unes quanties bàsiques i altres complementàries que aconsegueixen donar resposta a les necessitats concretes de cada família segons les seues circumstàncies personals.

El principal objectiu en matèria d'ajudes per a l'accés a l'habitatge d'aquest Decret és poder beneficiar al major nombre de famílies de la Comunitat Valenciana possible, ampliant les opcions d'accés a un habitatge amb recolzament públic i oferint una especial atenció als col•lectius que més dificultats tenen, com els joves, les famílies nombroses o les famílies mono parentals.

El nou sistema per al càlcul de les ajudes s'adapta millor a la realitat de la demanda i s'articula mitjançant unes quanties bàsiques i unes quanties complementàries, acumulant-se les ajudes segons les circumstàncies familiars.

Per tot això, Soler no entén perquè Joves Socialistes de la Safor-Valldigna se suma a la inútil tasca de la crítica sistemàtica, a mes sense tindre raó, i sobretot quan les mesures que critiquen beneficien al col•lectiu que suposadament ells representen.

També lamenten que el període de crisi interna que viu el PSPV-PSOE ha arrossegat als joves del seu partit a la recerca d'un lideratge perdut, i que tan sols els interessa “fer punts” per a beneplàcit d'un o altre candidat.

Per això Soler convida, tant a Pepe Frasquet, secretari General de Joves Socialistes Safor-Valldigna com a la resta dels seus companys, a participar en la construcció d'un futur millor per als joves de la nostra comarca.